Kvinde arbejder ved skrivebord

Guide: et helbredsfremmende hjemmekontor

april 2, 2020 Bjoern 0 Comments

Arbejder du mange timer i hjemmet? Stillesiddende arbejde ved et skrivebord kan have alvorlige konsekvenser for helbredet. Typiske konsekvenser er rygproblemer, dårligt blodomløb og svækket muskulatur, da musklerne bliver kortere, stivere og mister dele af deres fleksibilitet. 

Aktivitet i fritiden er ikke nok

Mange tror, at stillesiddende arbejde ikke er skadeligt, så længe man bevæger sig og dyrker motion i fritiden. Selvom voksne er fysisk aktive minimum 30 minutter hver dag, som Sundhedsstyrelsen anbefaler, er der alligevel risiko for dårligt helbred, hvis man sidder ned resten af tiden. Derfor er det en stor fordel at skrue ned for siddetiden, og det kan du blandt andet gøre med et hæve sænkebord. Du kan finde et her.

Stå op i arbejdstiden

En måde at reducere antallet af stillesiddende timer er at investere i et hæve sænkebord til hjemmekontoret. Mange undervurderer, hvor mange timer de egentlig bruger på at arbejde derhjemme og vurderer, at det ikke kan betale sig at have et hæve sænkebord. Det er dog en rigtig god ide at overveje, da en stående arbejdsstilling er fordelagtig for dit helbred og koncentration. 

Ved at stå op i din arbejdstid i et par timer om dagen kan du påvirke din generelle sundhed og velvære positivt. Du vil sandsynligvis opleve øget energi samt produktivitet, ligesom du vil forbedre din kropsholdning. Blodcirkulationen i hele kroppen forbedres, og nogle oplever endda at slippe af med ryg- og nakkegener ved at variere deres arbejdsstillinger. At stå op er således et skridt mod et bedre helbred. En undersøgelse viser desuden, at man forbrænder en anelse mere ved at stå op. 

Hos Inventarland kan du hurtigt og nemt sammensætte dit eget hæve sænkebord, så det passer perfekt til dig. Du vælger stellet på baggrund af din højde og herefter kan du vælge bordmateriale og farve. 

Ergonomisk kontorstol

Det er selvsagt umuligt fuldstændigt at lade være med at sidde ned i løbet af arbejdsdagen. Derfor kan du med fordel supplere med en ergonomisk kontorstol. En ergonomisk kontorstol er en kontorstol, der er designet specielt til at lindre eller forebygge belastninger på særligt ryg og lænd. Stolen har mange justerings- og indstillingsmuligheder, og den kan derfor tilpasses til netop din krop og dit siddemønster, så du får den støtte, du har brug for hele arbejdsdagen igennem.   

Kombinationen af et hæve sænkebord og en ergonomisk kontorstol sikrer den maksimale komfort på hjemmekontoret og skaber derfor de optimale rammer for en produktiv arbejdsdag. 

Previous Post

Next Post