Sådan sikrer i kontoret

august 13, 2020 Bjoern 0 Comments

I løbet af det sidste lille halve års tid, er landet blevet godt og grundigt rystet på grund af Covid-19. En af de ting der er sket, er at der er rigtig mange der har arbejdet hjemme fra i langt højere grad, end det tidligere har været tilfældet. I mindre virksomheder har dette også i mange tilfælde betydet, at kontorer har stået mere eller mindre tomme.

Vi er ved at være oppe i et mere normalt gear igen, men der er stadig mange, der har langt flere hjemmearbejdsdage end tidligere. Så også i fremtiden vil der være flere kontorer der er tyndt befolket eller helt tomme i perioder. Dette kan desværre åbne op for flere indbrud. For selvom meget IT udstyr tages med hjem i forbindelse med arbejde, så er der ofte stadig værdier.

Her er tre tips, der øger dit kontors sikkerhed og dermed nedsætter risikoen for indbrud. Det er mere eller mindre de samme tips, som du kan bruge til dit private hjem.

#1 – Få styr på dine låse

Det er en fornuftig ide at have godt styr på sine låse, og sørger for at de er up to date. Især ældre låse er relativt nemme at dirke op eller bore ud, så derfor kan det være en god ide at investere i en nyere model, som er bedre sikret mod dirkning og boring. De fleste forsikringsselskaber anbefaler faktisk, at du får en låsesmed til at tjekke og måske udskifte dine låse, hvis de er mere end 10 år gamle eller viser tegn på slid. Hvis der er mange der har adgang, kan det være en god ide at overveje elektronisk lås med kode.

#2 – Installér en alarm

Et andet godt initiativ er at få installeret en alarm. Stort set alle større virksomheder har dette, men det er langt fra alle små virksomheder med mindre kontorer, der har taget denne udgift til sig. Et godt alarmsystem er en god og effektiv investering, da det bliver mindre attraktivt at bryde ind sådan et sted. Husk at skilte med alarmsystemet uden på bygningen så tyvene ser det og forhåbentligt bliver skræmt væk, inden de forsøger sig med indbrud.

#3 – Team up med jeres naboer

Ligesom man kender nabohjælp fra private boliger, så er det sidst, men ikke mindst, er det en god ide at lave en aftale med jeres nabo. De kan holde lidt ekstra øje med jeres kontor, når der ikke er nogen og I kan gøre det samme. Det er langt fra altid det er muligt, og der lige er naboer der har mulighed for at holde et øje, men i de tilfælde hvor der er, er det en god “sikring”.

Previous Post

Next Post