Vigtige forberedelser inden du starter egen virksomhed

juni 26, 2018 Stantonoffice 0 Comments

Flere og flere vælger at starte deres virksomhed, for at prøve kræfter med livet som selvstændig. At starte egen virksomhed er fantastisk, fordi du ser din egen virksomhed vokse. Men for at få succes med din virksomhed, kræver det meget forberedelse. I denne artikel kan du læse om nogle af de punkter, som er vigtige at have styr på, inden du starter egen virksomhed.

Undersøg de forskellige regler

Når du ejer din egen virksomhed, og dermed arbejder som selvstændig er der forskellige regler, som du skal være opmærksom på.

Der er først og fremmest en masse praktisk i forbindelse med at drive en virksomhed. Du er som ejer ansvarlig for virksomheden i forbindelse med nogle forskellige punkter. Det er fx dig der er ansvarlig for den økonomiske risiko der er, når du starter en virksomhed. Du er samtidig også ansvarlig overfor for SKAT herunder at indberette og betale moms til tiden.

Når du er selvstændig, gælder der samtidig nogle andre regler i forhold til sygedagpenge, som det er en god idé at undersøge, så du ved hvordan du er stillet i tilfælde af sygdom.

Dan et godt overblik med en forretningsplan

En forretningsplan er en god måde at få overblik over en række af forskellige punkter i forbindelse med start af virksomhed. For at du får et godt overblik over din virksomhed bør du derfor lave en forretningsplan.

En forretningsplan indeholder fx punkter som:

  • Beskrivelse af produkt eller service
  • Budgetter
  • Finansiering
  • Markedsbeskrivelse
  • Markedsføring af virksomheden
  • Organisation
  • Udvikling af virksomheden

Du kan kigge online for at finde gode skabeloner til hvordan du strukturere en god forretningsplan.

Styr på økonomien er afgørende

Når du starter en virksomhed, er det altafgørende at du har et godt økonomisk overblik, for at du får succes med din virksomhed.

Der er forskellige økonomiske punkter, som du skal have styr på i forbindelse med opstart. Det er fx vigtigt at have et etableringsbudget, der viser, hvor mange du skal bruge til at starte virksomheden.

Når du har et etableringsbudget, får du samtidig overblik over, hvorvidt du har de nødvendige penge til at starte virksomheden. Hvis du starter et firma med produktion, kræver det ofte en del penge at få virksomheden i gang og derfor er det vigtigt at lave et budget. Når du har lavet et budget, kan du tage stilling til om dine egne penge rækker eller om du evt. skal ud og finde penge andre steder til at skubbe din virksomhed i gang.

Hvis du skal have penge til at starte din virksomhed, kan du fx finde en investor der vil være en del af virksomheden eller finde et online lån, der kan give dig de nødvendige penge til start af din virksomhed.

Forbered dig selv på en masse arbejde

Når du har fået styr på de forskellige punkter og er klar til at starte din virksomhed, er det vigtigt at du er klar til at bruge en masse tid på arbejde.

Hvis din virksomhed skal godt fra start, kræver det, at du lægger en masse arbejde i virksomheden fra starten af.

Alle iværksættere der har prøvet at stå med deres egen virksomhed, kan fortælle at det krævede meget arbejde, og det er et afgørende punkt at du er klar til at lægge mange timer i arbejdet.

For at forberede dig godt til en masse arbejde, er det en god idé at sørge for fx at bo tæt på kontoret, hvor din virksomhed skal have base. Du kan fx kigge efter en lejebolig tæt på kontoret, så du har gode muligheder for at tage nogle lange dage på kontoret.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *