Sådan finder man de rette medarbejdere

september 25, 2019 Bjoern 0 Comments

Generelt så gør det rigtig godt med økonomien her i landet. Det kommer sig blandt andet til udtryk ved, at der er meget få arbejdsløse. Dette er naturligvis rigtig godt for økonomien som helhed. For virksomhederne er det naturligvis godt, at økonomien er sund. Den lave arbejdsløshed betyder dog også, at det kan være meget svært at finde den rette arbejdskraft. Der er ganske enkelt ikke så mange at vælge imellem.

Det er naturligvis noget, der er meget forskelligt fra branche til branche, og der er stadig nogle virksomheder, der modtager 300 ansøgninger, hver gang de slår en stilling op. Begge dele kan være særdeles problematisk. For modtager man for få ansøgninger, er der i sagens natur ikke så mange at vælge imellem. Modtager man alt for mange, kan det kræve meget arbejde at kigge dem igennem og vurdere, hvilke kandidater der rent faktisk er de mest egnende. I begge tilfælde kan virksomheden komme til at bruge rigtig mange ressourcer på at finde den eller de nye ansatte.

Brug et rekrutteringsbureau

Mange virksomheder er af samme grund også begyndt at benytte sig af rekrutteringsbureauer og konsulenter, der skal hjælpe med at finde kandidater. Disse kan lave screeningerne og søgningerne for en. I nogle tilfælde kan virksomhederne helt slippe for at skulle slå stillinger op, da det rekrutteringsvirksomheden finder dem til dem.

Et rekrutteringsbureau har typisk et stort netværk og en stor database med personer inden for en lang række brancher og fag. Personer der enten søger job, eller som måske er villige til at skifte, hvis det rette skulle dukke op.

Hvordan de arbejder er naturligvis meget forskelligt. Nogle har interne og eksterne databaser, mens andre bruger værktøjer som LinkedIn til at finde kandidaterne. Hyrer man en konsulent vil det ofte være det sidste der gør sig gældende, mens bureauer tit også har en database.

Der er forbundet en udgift med dette, og rekrutteringsbureauer arbejder ikke med filantropi, men lader sig betale for at finde den rette medarbejder. Det er ofte en udgift der er givet godt ud. Ikke mindst fordi der ikke skal afsættes de samme menneskelige ressourcer.

I vigtige stillinger kan den helt rette medarbejde gøre en verden til forskel, og derfor kan denne udgift også vise sig at være meget lille i forhold til afkastet.

Previous Post

Next Post