Julen er firmagavernes tid

november 9, 2017 Bjoern 0 Comments

Det er nok ikke gået mange næser forbi, at julen rykker nærmere og nærmere. Der er er også allerede julepynt, gaveartikler, chokoladekalendere, og alt andet hvad der hører sig julen til. Det er også ved at være nu, at virksomhedsejerne skal finde ud af hvad medarbejderne skal have i gave.

Alt efter hvilken virksomhed man er i, er der stor forskel på hvad man kan forvente at få i gave. Det afhænger dog ikke kun at hvad virksomheden har lyst til at forkæle deres medarbejdere med. Det handler i høj grad også om hvad reglerne for julegaver og lignende er. En medarbejder må modtage gaver for i alt 1100 kroner om året, og typisk siger man, at en firmajulegave må have en værdi af 800 kroner. Har medarbejderen intet andet modtaget det pågældende år, kan dette værdi dog stige til 1100 kroner.

I mange større virksomheder, er dette beløb langt rigeligt og man får da også meget gavekurv og andre klassiske julegaver for 800 kroner, især hvis man køber et stort antal og sikrer sig en klækkelig rabat. I mindre virksomheder hvor man gerne vil honorere hårdt arbejde, og har mulighed for det, er det i højere grad at denne grænse bliver et problem. For selvom virksomheden måske gerne vil give et slotsophold som dette til sine medarbejdere, så ønsker de heller ikke at pålægge den ansatte en gave, som denne bliver beskattet af .

Sådan kan man komme (lidt) uden om reglerne

Dette er ikke en guide i hvordan man kan snyde i skat, det er blot en vejledning i hvordan man kan forkæle sine ansatte lidt ekstra i julen, uden at de bliver beskattet af det. Man kan eksempelvis godt vælge at ens firmajulefrokost skal være med ledsager og inklusiv overnatning, hvor den ansatte dermed får lidt ekstra i forhold til havd det er normalt.

Det betyder dog ikke, at man hverken kan eller skal skrue helt op for de ekstavakante tiltag. Skat kan nemlig stadig gå ind i sager, hvor det vurderes at det ikke er inden for rimelighedens grænsen. En julefrokost med ledsager og overnatning vil i de fleste tilfælde være helt i orden, men begynder man at invitere på rejser af mange dages varighed, begynder det at gå under en personalegode, der skal beskattes.

 

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *