Skab bedre sammenhold i din virksomhed

juni 27, 2017 stantonoffice 0 Comments

Når man spørger danskere, hvorfor de er glade for deres arbejde, lyder svaret næsten altid, at de har gode kollegaer eller at de føler sig værdsat af ledelsen. Vi tilbringer en tredjedel af vores liv på arbejdspladsen, og vores kollegaer fylder meget – så hvorfor ikke gøre arbejdsdagen socialt tilfredsstillende og få gladere og bedre medarbejdere ud af det?

Sammenhold giver glade medarbejdere

Det er et velkendt trick i foreninger, at folk er mere villige til at give en ekstra hånd, hvis de kender kollegaerne personligt og har forståelse for deres arbejdsbyrde. Hvis dine medarbejdere ikke kender hinanden, bliver de hurtigt konkurrenter og fjender, fordi de ikke forstår hinandens behov, og hvorfor de gør, som de gør.

Det er naturligvis også derfor, teambuilding har vundet frem i de seneste år. Du kan dog opnå en lige så stor – måske endda større – effekt med sociale arrangementer, hvor medarbejderne lærer hinanden at kende personligt. Derudover får medarbejderne noget ud af et socialt arrangement, som kan være svært at finde på en teambuilding-tur. Teambuilding har nemlig fået et lidt blakket ry blandt mange, og ses mere som et ledelsesværktøj end som noget, der bliver gjort for medarbejdernes skyld.

En fest kan være løsningen

Fyr i stedet op for et brag af en firmafest, hvor der er kræset om detaljerne, og hvor det handler om at have det sjovt og få en oplevelse ud over det sædvanlige. Der findes masser af bureauer, som planlægger det hele for jer, og som kan få navne som Rasmus Seebach, Anne Linnet og Rasmus Walther til at stå for underholdningen. Ved at vælge et bureau, bliver festen som regel markant bedre og mere velgennemført, og I slipper for at bruge ressourcer på at planlægge den selv.

Der er flere måder at afvikle en fest på, og I ved selvfølgelig bedst, hvad der passer til jeres virksomhed. Som udgangspunkt er det dog vigtigt, at medarbejderne skal gøre så lidt som muligt for at få en god aften – det betyder, at der er sørget for transport frem og tilbage fra festen, eventuelt overnatning, og at festen er helt eller delvist gratis for medarbejderne. Nogle mennesker har svært ved at slippe ideen om, at de er på arbejde, når de er sammen med deres kollegaer, så det handler om at få alle med og sørge for, at det bliver en luksusoplevelse for medarbejderne.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *