Er det arbejdspladsens ansvar, at medarbejderne er sunde?

juni 27, 2017 stantonoffice 0 Comments

Kombinationen af ledelsesstil, sundhed og arbejdsmiljø er nøglen, hvis produktionsniveauet skal øges. Det er dog vigtigt, at der tages udgangspunkt i medarbejderne. Det er dem, der skaber resultater for virksomheden, så derfor er det også her, indsatsen skal lægges. Men hvordan gør man så i praksis? Og kan man som virksomhed overhovedet tillade sig at stille krav til sine ansatte?

Sørg for at redskaberne er i orden

Det er vigtigt, at medarbejdernes redskaber og de møbler, de sidder ved, er i orden. Derfor bør du altid spørge dine medarbejdere til råds, inden du investerer i enten redskaber eller møbler. Det bliver nødt til at være en kollektiv beslutning, da et forkert valg enten vil udmunde i utilfredshed blandt medarbejderne, at der skal investeres i nye møbler igen, eller at medarbejderne i værste tilfælde får helbredsmæssige problemer — eksempelvis hvis deres stole ikke er optimale.

En sund frokost er en god start

Et godt sted at starte, hvis man ønsker forbedret sundhed blandt medarbejderne, er ved frokostordningen. Sørg for, at den er sund, så medarbejderne også fyldes op med god energi på arbejdspladsen, som de kan drage nytte af resten af arbejdsdagen.

Vær dog opmærksom på, at den heller ikke må være så sund, at den bliver kedelig. Den skal være for alle. Især hvis medarbejderne betaler til frokostordningen. Men i det mindste skal de have valget.

Hvordan skal rygereglerne være på arbejdspladsen?

Rygning er ikke sundt. Det kan være med til at skade arbejdsmiljøet, hvis nogle går ud og ryger, og andre ikke gør. Ledelsesmæssigt er det et vanskeligt problem. Hvordan skal man forholde sig til rygning på arbejdet? Skal e-cigaretter behandles på samme måde som almindelige cigaretter? Hvis man bandlyser det, kan man risikere, at medarbejderne ikke længere yder maksimalt.

Omvendt; hvis man tillader det, kan man risikere, at de ansatte, der ikke ryger, kommer til at føle sig snydt, fordi de ikke kommer til at holde en pause midt på dagen.

Det bedste, man kan gøre, er at tilbyde dem et rygestopskursus. Uden pres. Men at man hjælper, hvis de selv kommer til én, kan være en god start. Lad dem vide, at de altid kan komme og søge hjælp hos ledelsen.

Fitness-ordning er også en mulighed

I mange fitnesscentre kan man få et særligt firmamedlemsskab, så man har mulighed for at tilbyde sine medarbejdere billigere træning. Det kan være en god idé, hvis man ønsker at øge sundheden blandt medarbejderne. Hold eventuelt interne konkurrencer omkring, hvem der opnår den højeste sundhed.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *