Få hjælp til din bogføring

august 7, 2018 Stantonoffice 0 Comments

Bogføring er en opgave, som er vigtig at få udført korrekt og rettidigt i alle virksomheder. Bogføring er også nødvendigt i enkeltmandsvirksomheden, så der altid er styr på økonomien. Det hjælper til at kunne følge med i virksomhedens overskud, og det er især vigtigt, når årsregnskaberne skal på plads. Hvis der ikke har været styr på regnskaberne hver måned, så bliver det pludselig et kæmpe arbejde at skulle sikre sig, at momsregnskabet og skatteindbetalingerne er korrekte.

 

Rekruttering af den rette bogholder

Rekruttering af den rette medarbejder til bogføring i din virksomhed kan være en tidskrævende proces. Husk derfor at sætte tid af til hele processen fra afklaringen af, hvilken medarbejder virksomheden har brug for til jobsamtalerne og den endelige ansættelseskontrakt.

 

Det er lettere at finde den bedste kandidat til opgaven, når der er god tid til forløbet. Vær ærlig omkring forholdene i virksomheden og sørg for at få forventningsafstemt med din nye medarbejder. Måske har du også andre ansatte, som den nye kollega skal passe sammen med. De kommer hver især med deres forventninger til, hvilken personlighed de trives med at arbejde sammen med. Og de tanker er også relevante at lytte til.

 

Fejlrekrutteringer koster dyrt både økonomisk og menneskeligt. Her kan du få flere tips til en grundig rekruttering af hjælp til bogføringen.

 

Beskriv dit behov for bogføring

Uanset hvilken medarbejder virksomheden har brug for, er det en god idé at gøre sig overvejelser omkring, hvilke værdier der lægges vægt på, og hvilke vilkår firmaet tilbyder den nyansatte.

 

Hvilke resultater skal medarbejderen kunne levere? Og hvilke opgaver inden for bogføring eller andet skal vedkommende kunne besidde? Er der nogle bestemte personlige eller faglige egenskaber, bogholderen skal have for at løse opgaverne eller for at passe godt ind i teamet? Alle disse betragtninger er vigtige, inden jobannoncen bliver skrevet.

 

Annoncering efter bogføring

Når der er tænkt over virksomhedens krav til den kommende bogholder, er det lettere at formulere en præcis stillingsbeskrivelse. Overvej desuden, om annonceringen skal foregå via sociale medier eller på mere traditionelle jobdatabaser.

 

Alternativt kan I overveje rekruttering af bogholder via netværk eller et professionelt rekrutteringsfirma. En virksomhed med et bredt netværk kan spare penge på annoncering ved at finde hjælpen til bogføringen blandt netværket. Desuden er der mulighed for, at kandidaten er bedre informeret om virksomheden, end hvis vedkommende kun har læst et stillingsopslag.

 

En ulempe er, at man ofte er i netværk med mennesker, der minder om en selv. På samme måde kan det være uhensigtsmæssigt ikke at brede søgefeltet ud og møde andre ansøgere, end den person, man måske fra starten havde i tankerne.

 

Fordele ved et rekrutteringsfirma

Mange store og mindre virksomheder får stor gavn af at benytte et rekrutteringsfirma til opgaven, når der mangler hjælp til bogføringen eller lignende. De professionelle firmaer har et stort netværk af kandidater, som de kender personligt. Samtidig benytter de traditionel annoncering, så udvalget af dygtige kandidater til opgaven bliver størst mulig.

 

Det er selvfølgelig ikke uden omkostninger at få hjælp fra et rekrutteringsfirma. Men pengene kan være givet godt ud i forhold til den tid, du sparer på at overlade arbejdet med annoncering, jobsamtaler og udvælgelse af den bedste kandidat til nogen, der er specialiserede til opgaven.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *