Kontoret skaber det gode arbejdsmiljø

juni 6, 2018 Stantonoffice 0 Comments

Hvis ens virksomhed ønsker at udvide, kan det kræve, at man flytter til større lokaler. Ofte skal det gå hurtigt med at få et nyt kontor istandsat, og dermed få det gjort arbejdsdygtigt. Her følger nogle gode råd til istandsættelsen af jeres nye kontor, og hvordan man grundlægger et godt arbejdsmiljø.

Nye lokaler

Når man finder de rette lokaler med optimal plads og lokation, er man allerede langt i processen. Dog skal man som oftest sørge for, at lokalerne kan opfylde virksomhedens behov. Hvor ligger køkken og badeværelse i forhold til kontorpladserne? Det kan være, der skal opsættes vægge nogle steder og rykkes vægge ned andre steder, for at opnå et optimalt arbejdsmiljø. Ofte tager den slags tid, da der er mangel på dansk arbejdskraft, og deraf lang ventetid. Man kan med fordel finde anbefaling af polske håndværkere, som oftest er kendt for stor fleksibilitet, høj kvalitet og gode priser. Dermed kan man få forkortet ventetiden på et nyt kontor, og dermed rykke ind i de nye lokaler hurtigt. Læs mere om udenlandsk arbejdskraft her.

Afdæmpede farver

Når grundlaget for lokalerne er som de skal være, er næste skridt, at der skal males. Man kan enten fortsat få håndværkere til at klare jobbet, ellers kan man selv hoppe i arbejdstøjet og svinge penslen. Man bør overveje nøje, hvilken farve, man maler kontoret i. Oftest bruges mange af de ansattes timer på selve kontoret, og derfor skal der være et godt miljø, hvilket også inkluderer indretning, herunder farven på væggene. Er farverne for skarpe, kan det virke forvirrende, er de for mørke, kan det virke tyngende. Optimalt bør man holde sig til neutrale farver, hvoraf hvid er en klassiker, men man kan finde lige den optimale farve til sin virksomhed på Malgodt. Farven på kontoret medfører en bestemt stemning og fremstår deraf som baggrunden – forhåbentligt – for et behageligt arbejdsmiljø.

I minimalismens ånd

Når håndværket er færdigt i lokalerne, kan man påbegynde indretningen. På et kontor ser det professionelt ud, hvis den samme stil går igen. Dermed er det optimalt at anskaffe samme model og farve borde, stole og computere til alle pladser på kontoret. Ydermere holder mange kontorer sig til den minimalistiske stil, hvor oftest hvid, sort og neutrale, afdæmpede farver går igen.
For pynt på væggene, kan man med fordel køre et bestemt tema. Man kan opsætte hylder rundt omkring i lokalerne, hvorpå man kan have nogle bøger, vaser eller andet stående. Optimalt kan hyldernes materiale og farve spille sammen med bordenes. Vaserne må gerne fremstå enkle og eksklusive, og dermed tilføje et særligt præg til minimalismen.
Hvor minimalismen i forskellige hjem, kan have godt af store spejle, for at opnå store blanke overflader, kan dette dog virke irriterende for en arbejdsplads. Her kan man med fordel anskaffe sig store malerier eller billeder, som kan pryde væggene i stedet. Det bør, med fordel for den minimalistiske stil og det gode arbejdsmiljø, ikke være billeder med kraftig farve, som kan fjerne fokus fra arbejdsopgaverne. I stedet bør man holde sig til enkle billeder og malerier, som får rummet til at virke åbent og frit, og dermed positivt tilføjer stemning til miljøet samt den minimalistiske stil.

Et kontors indretning bør være gennemtænkt og bære præg af minimalistiske træk. Afdæmpede farver på væggene, møbler og ved generel indretning, fører til grundlaget for et godt arbejdsmiljø. Det skal være behageligt at gå på arbejde hver dag, og det starter med en gennemtænkt indretning af arbejdspladsen.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *