Nedsæt stress – læg telefonen fra dig

september 7, 2017 stantonoffice 0 Comments

På Stantoffice går vi meget op i at skabe de rigtige ramme på kontoret. Om det er i et stort kontormiljø eller en hjemmearbejdsplads er det vigtigt at rammerne er de rigtige. Især i større kontormiljøer kan mobiltelefonen være årsag til uro og kan være er forstyrrende element for flere medarbejder. Vi har i denne artikel kigget nærmere på hvad der skaber de stressede elementer, og hvordan vi kan undgå dem – læs med her.

Flere undersøgelser viser at smartphonen er en at de største faktor, til at en medarbejder kan udvikle stress. Det burde egentlig ikke komme som den helt store overraskelse, men netop smartphonen er den helt store synder, når det kommet til sygemeldinger der er relateret stress. Danske stress klinikker har lavet en større undersøgelse, og denne viser at godt hver tredje patient der kommer i behandling af stress kan relateres til brugen af smartphone.

Det skyldes naturligvis en lang række faktorer, men faktum er at vores hjerner har behov for ikke at blive brugt 24/7 og bare faktisk bare slappe af.  Ved brug af mobilen udebliver den tilstand, og hjernen får ikke lov til at hvile sig, hvis hver gang vi har en ledig stund, finder telefonen frem fra lommen og tjekker nyheder, sociale medier og andet. Det tvinger hjernen på arbejde, og får derved ikke den nødvendige ro.

Udover telefonen kan være med til at skabe stress for den enkelte medarbejder, udsendes der også en lang række stråler, som også kan påvirke hjernen.

Sar-værdierne spiller også en rolle

En mobiltelefon udsender stråling, hvilket måles i sar værdier. Det er endnu uklart hvor skadeligt denne stråling rent faktisk er, men der er en rimelig stor enighed om at den i hvert fald ikke er sund, og det kan derfor være en ide at vælge en model, der udsender så lidt stråling som muligt – klik her og tjek mobiltelefonernes sar værdi. Ligeledes kan det være en god idé at lægge telefonerne væk og bare være til stede i øjeblikket.

 

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *