Sådan beskytter du dig mod hackere

november 10, 2018 Stantonoffice 0 Comments

Er du en af de mange som er bange for at blive hacket? I så fald vil du igennem denne artikel få yderligere indsigt i tiltag, som du selv kan gøre, for at mindske og i bedste tilfælde fuldstændig eliminere chancen for at blive hacket.

 

Kort om hackning

Overordnet er en hacker en person, som finder og udnytter små svagheder i sikkerheden i computersystemer eller det overordnede netværk. Selvom du tror, at du ikke kan blive hacket fordi du ikke har sagt ja til noget, vil den her besked overraske dig og forhåbentlig også få dig til at sætte spørgsmålstegn ved sikkerheden i dit computersystem. Ifølge en rapport fra it-firmaet CSIS, bliver der beskrevet at omkring 100.000 danskere har haft besøg af hackere som på en eller anden vis har prøvet at installere et spion program på din computer. Så tjek efter og vær opmærksom!!

Hvordan kan jeg blive hacket?

I dag findes der et hav af forskellige metoder hvorpå folk bliver hacket. Det kan være telefonopkald, hvor du bliver bedt om at gøre et eller andet som mange mennesker uheldigvis nok hopper i med begge ben. En god huskeregel her, er altid at sætte benene i når noget simpelthen er for godt i forhold til din logiske sands for rigtig og forkert. Eksempelvis er det fup når nogle ringer og siger ud i det blå, at du har vundet en Ipad men, hvor de lige mangler et kortnummer fordi man selv skal betale fragten. Overstående er også ofte set via mail, en fup virksomhed sender en mail, hvor den overordnet mailadresse agere troværdig i form af et kendt brand og du så hopper i og trykker på det link de ønsker du skal trykke på, måske deltager i en spørge undersøgelse og skal skrive nogle private oplysninger og kortoplysninger ind til sidst i undersøgelsen. Her er en god huskeregel at klikke på selve den ”troværdige” mail for at se den bagvedliggende mailadresse. Stemmer denne ikke overens med ”@virksomhedensnavn.dk” så hold dig væk og smid den i papirkurven. De 2 overstående metoder er altså folk dig kontakter specifikt dig og får dig til at gøre som de ønsker. Dog er der også det store netværk og de sociale netværk som nærmest vi alle bruger nu til dags. Herunder fake-hjemmesider, fake-news og et hav af andre tricks, for at få lokket dig i fælden. Skal du købe noget på nettet, bør du tjekke efter e-mærkning –dog skal du ikke lade dig slå helt ud og tro det er en fake-hjemmeside bare fordi den ikke er e-mærket, da det for nye virksomheder kan være en for dyr starts omkostning. Det næste du så skal kigge efter er kontaktoplysninger: telefon nummer og mail. Virker mailen troværdig, kan du ringe op på telefonen og hvem tager den?.

Hvad kan det resultere i?

Nå nu har vi været nok omkring platformene du som oftest kan blive hakket igennem. Nu skal vi så kigge lidt på hvordan hackere som oftest vil benytte din data for at få noget ud af det..

Er du privatperson, kan en hackere, være en i din omgangskreds som ønsker at lave sjov med dig. Han/hun kan dermed have installeret et spionprogram som giver oplysninger, i form af adgangskoder og brugernavne. Disse informationer kan han/hun bruge til at tilgå dine sociale medier og forgive at være dig. Dette kan være en måde at indhente penge på, da de kan forgive at være dig som er i total pengenød og spørge dit netværk efter hjælp.

Hvad næsten endnu værre er at blive blackmailet  med at du skal sende penge til hackeren, hvis et eventuelt nøgenbillede hackeren har taget fra dit computer kamera ikke skal blive offentliggjort.. HUSK derfor tape over det kamera –man bruger det næsten aldrig og til den tid kan du tage det af og på igen.

 

Er du en virksomhed er du også yderst udsat for hacker angreb. Her er det som oftest, hvis ikke altid, pengene hackerne er ude på. Dette kan de gøre de at hacke sig ind i computersystemet og kryptere(sætte kode på) vigtige filer og vil have en sum penge for at låse dem op.

 

Uanset om du er dig selv, eller du har en virksomhed bør du vær yderst opmærksom på sikkerheden i dit computersystem. Dette kan du gøre ved selv at læse grundigt op eller vælge den helt sikre vej, at betale et firma til at sikrer dine systemer.  Økonomien kan du få hjælp til her.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *