Bliv den bedste leder

juni 15, 2020 Bjoern 0 Comments

Der er ingen virksomhed, der er bedre end sine ansatte. Hvis ens ansatte ikke performer godt, afspejler det i stort set alle tilfælde sig også på virksomheden. At de ikke performer kan skyldes rigtig mange forskellige ting, og det kan være svært lige at sætte en finger på, hvor det er man skal gøre noget.

En ting står dog rimelig klart, og det er, at der er rigtig meget der både starter og slutter med en god leder eller chef. Hvis ens leder er et dårligt forbillede, er der svært for at ansatte at blive motiveret til at yde bedre. En undersøgelse fra 2019 sagde, at hver femte opsigelse skyldes utilfredshed med ens leder eller chef, hvilket betyder at det er den hyppigste grund.

Start ved toppen

Når det kommer til at skabe gode og glade medarbejdere, så starter det derfor også ofte ved ledelsen og ikke ved de ansatte. God ledelse er forskellig fra arbejdsplads til arbejdsplads og der er også stor forskel på, hvordan personer sætter pris på at blive ledet. For hvor nogle foretrækker selvledelse hvor man får meget ansvar og frihed, så sætter andre pris på, at der er fastsat rimelig faste rammer.

Inden man kaster sig over det første og bedste lederkursus, bør man derfor også kigge med de store analytiske briller på egen virksomhed, så man ikke uddanner sig til at være en type leder, som der slet ikke er brug for.

Uddannelse og denne type analyse af ens virksomhed, kan være en bekostelig affære at investere i. Kan man få sine ansatte til at yde et par procent bedre og være glade, hvilket også giver færre arbejdsdage, kan man dog være næsten helt sikker på, at det er investering, der er givet godt ud.

Det tjener sig med andre ord rigtig hurtigt ind, hvis man ellers justere ud fra de ting man får med sig og som man lærer. Alle der tror de ikke kan lære noget om ledelse, er dem der kan lære mest.

Previous Post

Next Post