Færre indbrud i virksomheder

marts 22, 2018 Bjoern 0 Comments

I 2008 var der langt over 10.000 indbrud i danske virksomheder, hvilket var det højeste niveau i lang tid. Dette er dog en tendens, der er vendt til noget langt mere positivt. I løbet af de sidste små 10 år er antallet af indbrud i virksomheder nemlig næsten halveret og i stedet for over 10.000 indbrud er antallet af indbrud i virksomheder nu nede på under 5000, hvilket naturligvis både er til glæde for virksomhedsejerne, forsikringselskaber, politiet og mange andre.

Alt efter typen af virksomhed, er der typisk mange værdier i form af elektronik og lignende, der har gjort det attraktivt for indbrudstyve at bryde ind, stjæle computere og lignende for at sælge det videre. At flere og flere har bærbare computere, har dog været med til at gøre de mindre attraktivt. Der er nemlig mange, der tager deres computer med hjem, og kun efterlade en docking station, der ikke er meget værd. Der er dog også flere tyverisikringer, der har gjort det sværere at være tyv. Det er eksempelvis blevet lettere at spore mange forskellige former for avanceret elektronik, hvilket har gjort det knapt så favorabelt at stjæle.

En anden ting der også kan have været med til at gøre en forskel, er at der generel er kommet mere overvågning i virksomheder. Både i form af alarmselskaber som Verisure, G4S og lignende, men også almindelige overvågningskameraer som disse. Hænger der skilte på døren med alarmselskaber, eller er der synlige kameraer, som potentielle indbrudstyve kan se, er det mindre attraktiv at bryde ind. Tidligere var det ofte sådan, at de gik videre til næste virksomhed eller hus for den sags skyld, men når det næste også er sikret, kan det være medvirkende til at antallet af indbrud falder.

Endelig er der også flere og flere butikker, der er blevet kontantløse, hvilket utvivlsomt også kan have medvirkende til at antallet har taget et dyk, da der ikke er noget at komme efter efter lukketid, og den slags finder tyve hurtigt ud af.

Det er ikke kun i virksomheder at antallet af indbrud er faldet drastisk, det gælder også for private hjem, så det er positivt over hele linjen.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *